NİĞDE / MERKEZ - Edikli İmam Hatip Ortaokulu

LGS başvuru işlemleri 18 Mart 2024 Pazartesi günü başladı

LGS başvuru işlemleri 18 Mart 2024 Pazartesi günü başladı ve 29 Mart 2024 cuma günü sona erecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.

LGS başvuru işlemleri 18 Mart Pazartesi günü başladı ve 29 Mart cuma günü sona erecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek merkezi sınavların giriş belgeleri, 24 Mayıs’ta açıklanacak. Belirlenen tarihlerde elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar. LGS sınav giriş belgeleri üzerinde adayın fotoğrafı, sınav kuralları, sınav günü uyması gereken kurallar yer alacak.

Ayrıntılı bilgi için okul müdürlüğüne başvurabilir veya Milli Eğitim Bakanlığının  SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU nu inceleyebilirsiniz.

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 12:19 - Görüntülenme: 151

Etiketler :